Skoterdelen
Stäng
Inga produkter i varukorgen
Stäng

Välj din maskin

Välj din Maskin

Hitta rätt delar till din Maskin

  • Hem
  • SNÖSKOTER
  • MOTORDELAR
  • Kolvar

Kolvar

Vanliga Frågor

Hur ofta ska man byta kolvar?

Det är olika på alla motorer, enklast är att lyssna med en handlare som säljer ditt märke och fråga vilka intervaller som gäller på din maskin. Är du osäker på när det byttes kolvar i din skoter så är det alltid bättre att byta i förebyggande syfte, skadorna som uppkommer när kolvarna blir för slitna är många gånger mer än vad det kostar att göra själva bytet.

Finns det universala kolvar?

Nej varje motor har en egen kolv, på en sprängskiss för din skoter så kan man se vilken det ska vara och sedan söka på reservdelsnummer för att få rätt kolv hos oss.

Vad är det för skillnad på gjutna och smidda kolvar?

Smidda kolvar är gjort av ett material som är trycksatt och har bättre hållfasthet. Smidda kolvar brukar användas i trimmade och överladdade motorer. Värt att tänka på är att smidda kolvar är känsligare för värme så det blir mer noggrannt med toleranser och varmkörning.

Kan jag byta mina kolvar själv?

Många av våra kunder gör detta arbete själva så det går absolut att göra själv men det kräver kunskap! Är du det minsta osäker på hur du ska göra så rekommenderar vi att du kontaktar en verkstad som utför arbetet åt dig.

Välj underkategori

AKTIV/SNOTRICARCTIC CATLYNXOCKELBOPOLARISROTAXSKI-DOO YAMAHAÖVRIGA